Yhdistys

Meilahti_päivä

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingin Alzheimer-yhdistys toimii muistisairaiden ja heidän läheistensä tukijärjestönä Helsingin kaupungin alueella. Yhdistys on perustettu 1986. Sen historia on samalla osa Suomen muistisairaiden hyväksi tehtyä kansalaisjärjestötyötä.

Yhdistyksen keskeiset toiminnot määrittyvät säännöissä, joiden mukaan yhdistys

  • toimii dementiaa aiheuttavien sairauksien ja muistihäiriöiden haittavaikutusten ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi sekä osallistuu tutkimuksen ja hoidon kehittämiseen
  • jakaa tietoa muistisairauksista muistisairaille ja heidän läheisilleen
  • kehittää ja järjestää muistisairaiden hoivaa ja sosiaalista huoltoa pitämällä Päiväpaikkaa
  • ohjaa muistisairaita ja heidän läheisiään sosiaalisten ja yleisten asioiden edunvalvonnassa
  • harjoittaa tiedotus-, koulutus- ja julkaisutoimintaa
  • toimintaa ohjaavat inhimillisyys, kumppanuus ja luotettavuus

Helsingin Alzheimer-yhdistys on mukana kehittämistyössä, jota sosiaali- ja terveysministeriö tukee Veikkauksen tuotoilla. Kehittämistyöllä luodaan uusia toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää sekä potilaiden hoitopolun suunnittelussa ja toteutuksessa.

Yhdistys toimii muistisairauksien ja -häiriöiden haittavaikutusten ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Toiminnan tarkoituksena on alusta alkaen ollut tiedon välittäminen, sosiaaliseen kanssa käymiseen mahdollistavien tilaisuuksien järjestäminen ja toimiminen muistisairauksiin sairastuneiden etujärjestönä.

Yhdistyksen päätösvaltaa käyttävät sääntömääräiset kokoukset. Kevätkokous maalis-huhtikuussa ja syyskokous loka-marraskuussa. Yhdistyksen hallitus on toimeenpaineva elin. Yhdistyksen tavoitteena on muodostaa hallitus monipuolisesti osaavista henkilöistä, jotka tuntevat toimintaperiaatteemme muistisairaiden asioissa. Hallituksen tehtävä on valmistella ja valvoa yhdistyksen toimintaa ja taloutta sekä visioida tulevaisuuden toimintaa.

Jäsenyys

Yhdistyksen jäsenyys on tärkeä tietokanava. Voit tavata toisia muistisairaita ja omaisia ja saat mahdollisuuden vaikuttaa yhdistyksen toimintaan.

Hallitus vuonna 2019

Maija Anttila, puheenjohtaja, p. 0400 709 170
Satu Ahtiluoto p. 040 707 0767
Juha Lappalainen, varapuheenjohtaja, p. 050 545 2165
Markus Löfström,  p. 040 555 8228

Outi Raatikainen p. 050 552 3135
Taina Seitsara p. 040 334 7048
Teemu Suila p. 040 543 4633
Risto Tuomanen p. 0400 988 879
Katja Äijälä p. 040 591 4057

Helsingin Alzheimer-yhdistys on Muistiliitto ry:n jäsen

Muistiliitto logo

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann