_MG_9794

Helsingin Alzheimer-yhdistys toimii muistisairaiden ja heidän läheistensä tukijärjestönä Helsingin kaupungin alueella. Yhdistys on perustettu 1986. Sen historia on samalla osa Suomen muistisairaiden hyväksi tehtyä kansalaisjärjestötyötä.

Yhdistyksen keskeiset toiminnot määrittyvät säännöissä, joiden mukaan yhdistys

• toimii dementiaa aiheuttavien sairauksien ja muistihäiriöiden haittavaikutusten ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi sekä osallistuu tutkimuksen ja hoidon kehittämiseen
  • jakaa tietoa muistisairauksista muistisairaille ja heidän läheisilleen
  • kehittää ja järjestää muistisairaiden hoivaa ja sosiaalista huoltoa pitämällä Päiväpaikkaa
  • ohjaa muistisairaita ja heidän läheisiään sosiaalisten ja yleisten asioiden edunvalvonnassa
  • harjoittaa tiedotus-, koulutus- ja julkaisutoimintaa
  • toimintaa ohjaavat inhimillisyys, kumppanuus ja luotettavuus

Helsingin Alzheimer-yhdistys on mukana kehittämistyössä, jota sosiaali- ja terveysministeriö tukee Veikkauksen tuotoilla. Kehittämistyöllä luodaan uusia toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää sekä potilaiden hoitopolun suunnittelussa ja toteutuksessa.

Yhdistys toimii muistisairauksien ja -häiriöiden haittavaikutusten ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Toiminnan tarkoituksena on alusta alkaen ollut tiedon välittäminen, sosiaaliseen kanssa käymiseen mahdollistavien tilaisuuksien järjestäminen ja toimiminen muistisairauksiin sairastuneiden etujärjestönä.

Yhdistyksen päätösvaltaa käyttävät sääntömääräiset kokoukset. Kevätkokous maalis-huhtikuussa ja syyskokous loka-marraskuussa. Yhdistyksen hallitus on toimeenpaineva elin. Yhdistyksen tavoitteena on muodostaa hallitus monipuolisesti osaavista henkilöistä, jotka tuntevat toimintaperiaatteemme muistisairaiden asioissa. Hallituksen tehtävä on valmistella ja valvoa yhdistyksen toimintaa ja taloutta sekä visioida tulevaisuuden toimintaa.

Jäsenyys

Yhdistyksen jäsenyys on tärkeä tietokanava. Voit tavata toisia muistisairaita ja omaisia ja saat mahdollisuuden vaikuttaa yhdistyksen toimintaan.

Hallitus vuonna 2017

2016-04-25 16.51.51

Ylhäällä Markus Löfström ja Maija Anttila, alhaalla vasemmalta Sinikka Koivu, Risto Vahanen ja Katja Äijälä

Markus Löfström, puheenjohtaja  p. 040 555 8228