Vapaaehtoistoiminta

kuva

Yhdistyksemme toiminnassa ovat mukana upeat vapaaehtoistyöntekijämme. He ovat korvaamaton apu yhdistyksen arjessa. Vapaaehtoiset voivat valintansa ja kiinnostuksensa mukaan osallistua hyvin erilaisiin toimintoihin.

Tuo omat taitosi ja ideasi käyttöömme!

Vapaaehtoistoiminnan muotoja Helsingin Alzheimer-yhdistyksessä:

  • Muistisairaiden ja omaisten ryhmien ohjaaminen
  • Päivätoiminnassa mukana oleminen
  • Muisti-KaVeRina toimiminen
  • Yhdistyksen retkillä mukana oleminen
  • Muistisairaiden avustaminen ulkoilussa, tapahtumissa ja liikuntaryhmissä
  • Mukana messuilla ja tapahtumissa
  • Apuna keittiössä
  • jotain aivan muuta..

Vapaaehtoisten perehdyttämiseksi järjestetään koulutus, jossa perehdytään muistisairauksiin ja muistisairaiden ihmisten kohtaamiseen sekä vapaaehtoistoiminnan perusteisiin ja erityismuotoihin Helsingin Alzheimer-yhdistyksessä. Vapaaehtoisista pidetään yhdistyksessä hyvää huolta ja heille järjestetään lisäkoulutusta, mm. ensiapukurssi ja yhteisiä illanviettoja.

Vapaaehtoisten kertomaa: Miksi vapaaehtoisena?

”Samana päivänä, jolloin olin lupautunut kirjoittamaan ajatuksiani vapaaehtoistyöstä, sain sähköpostiini Potilaan lääkärilehden. Siinä potilaan äänenä kirjoitti eräs henkilö vertaistuesta. Hän toteaa, että vertaistuen antaminen on itselle myös oivaa terapiaa – huomioimalla toiset ihmiset huomioit myös itsesi –  hyvä vertaistuki on kuin resepti, jolla saat lääkettä, joka auttaa.”

”Jäätyäni varsin kuluttavasta työelämästä pois, hoidin ensin fyysistä kuntoa ja sitten liittymällä kirjallisuuspiiriin henkistä oloa ja jopa tiedon lisäämistä. Sitten aloin miettiä, voisinko tehdä jotain muiden hyväksi. Aikaa kuitenkin oli, ei niinkään rahaa. Kun löysin Helsingin Alzheimer-yhdistyksen kotisivut, asia oli sillä selvä.”

”Toisena vapaaehtoisvuotena pitkän harkinnan jälkeen aloin vetää omaishoitajien vertaistukiryhmää. Ehkä syy hakeutua juuri tähän yhdistykseen oli jossain aivojen sopukoissa jo edesmenneen äitini Alzheimer-diagnoosi. Ryhmässä olen kohdannut jäsenten ajoittain todella kovan elämän. Olen oppinut, että itse pääsin helpolla. Olin varsin avuton avun hakemisessa, eikä sitä kotisairaanhoidon taholta mitenkään auliisti tarjottu! Nyt olen huomattavasti viisaampi ja siitä saan kiittää ryhmää ja sen aktiivisia jäseniä. Yritän jopa työstää ”ensiapuopasta” tuleville omaishoitajille helpottaakseni heidän alkutaivaltaan.”

”Jäätyäni eläkkeelle olin miettinyt vapaaehtoistyötä mahdollisuutena osallistua hyödylliseen ja tarpeelliseen toimintaan. Sitten kun Alzheimer-yhdistyksestä otettiin yhteyttä ja tarjottiin vapaaehtoistyötä Liikunnan iloa -projektissa, olin heti innokas aloittamaan. Vapaaehtoisena koen itseni tarpeelliseksi ja kyseiseen yhteisöön kuuluvaksi ja voin edelleen hyödyntää hoitotyön tuomaa kokemusta Alzheimerin tautia sairastavien parissa. Vapaaehtoistyö tuo vaihtelua ja sisältöä arkeen harrastusten lisäksi. Koen tekeväni hyödyllistä ja yhteiskunnallisesti tärkeää auttamistyötä.”

Mikäli olet kiinnostunut yhdistyksemme vapaaehtoistoiminnasta, ota yhteyttä p 044 770 9121/Tuulikki Tarkiainen tai tuulikki.tarkiainen@alzhki.fi

Lataa: Vapaaehtoistoiminta -esite (pdf)

 LuotsilogoTuettu_Veikkauksen_tuotoilla_TUNNUS_Sininen_CMYK

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann