Perheterapeutti

PERHETERAPEUTIN VASTAANOTTO

Helsingin Alzheimer-yhdistyksessä koko perheen tukeminen nähdään tärkeänä osana muistisairaan ihmisen kokonaisvaltaista hyvää hoitoa. Vuodesta 2000 yhdistyksessä on kehitetty ryhmä- pari- ja perheterapeuttisia työtapoja perheiden avuksi. Pari- ja perhepsykoterapeutti, muistiasiantuntija Sanna Aavaluoma on toiminut Helsingin Alzheimer-yhdistyksen ryhmänohjaajana ja perheterapeuttina vuodesta 2000. Kehittämishankkeiden tuloksena Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämä vuosittainen järjestöavustus mahdollistaa perhekeskusteluja muistisairauden myötä syntyviin haastaviin perhetilanteisiin.

Muistisairaudet vaikuttavat ihmisen vointiin laaja-alaisesti. Sairaus voi jo varhaisessa vaiheessa muuttaa ihmisen tapaa ilmaista itseään, kertoa tunteistaan, huomioida toisia, osallistua yhteisiin keskusteluihin ja perheen yhteisiin tapahtumiin. Kun yksi perheessä muuttuu, myös muut muuttuvat. Perheen arkinen vuorovaikutus muuttuu. Sairauden etenemisen vaikutukset arkeen ja perheen tulevaisuuteen herättävät surua ja epätietoisuutta. Mieltä painavista asioista joko vaietaan tai niiden ympärille voi kehittyä ristiriitoja.

Perheterapeutin vastaanotolla tilanteista keskustellaan tavalla, jossa jokaisen näkökulma on yhtä tärkeä. Perhetyön tavoitteena on auttaa perheenjäseniä kuulemaan, ymmärtämään ja kunnioittamaan toistensa erilaisia ajatuksia ja kokemuksia sekä yhdessä löytää asioita, jotka vahvistavat perheen hyvää arkea. Koko perhettä autetaan pysähtymään tässä uudessa elämäntilanteessa, jossa avun tarvitsemisen ja avun vastaanottamisen kysymykset ovat tulleet ajankohtaiseksi.

Tilanteita, joissa perheterapeutti voi olla perheelle avuksi:

  • Diagnoosin saamiseen liittyvä psyykkinen kriisi
  • Perheen vuorovaikutusongelmat
  • Sairauden etenemisen myötä tapahtuviin muutoksiin sopeutuminen
  • Pari- tai perhesuhteiden kriisiytyminen
  • Sairauden etenemiseen ja tulevaisuuden ratkaisuihin liittyvä ahdistus
  • Kuoleman kohtaaminen ja surutyö

Perheterapeutin vastaanotolle ei tarvita lähetettä. Ajan voi varata puhelimitse. Keskusteluja koskee vaitiolovelvollisuus. Helsingin kaupungin tuella perheellä on mahdollisuus saada maksutta viisi 90 minuutin kestoista tai seitsemän 60 minuutin kestoista keskusteluaikaa. Tarvittaessa käyntejä voi jatkaa omakustanteisesti.

YHTEYSTIEDOT:

Vastaanotto: Koskelantie 19 A 4, 00610 HelsinkiSanna

Puhelin Sanna Aavaluoma: 041 5181181

Kotisivut: www.suhteessa.fi

Sähköposti: muisti@suhteessa.fi

FB:    Suhteessa oy

MuisTila

Lataa perheterapeutin esite (pdf)  Perheterapeutti

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann