Liikunnan iloa 2014 – 2016

alz-kuva-7-900x460

Liikunta- ja vertaistukiryhmä lievästi muistisairaille henkilöille  yhteistyössä HJK:n kanssa Sonera Stadiumilla.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan ryhmien tunnelmaan ja toimintaan.

https://www.youtube.com/watch?v=aMIdBCfMlDY

IMG_0317

Tavoite

Hankkeen tavoitteena on luoda toimintamalli, jossa muistiyhdistys ja urheiluseura toteuttavat liikunta- ja vertaistukitoimintaa lievästi muistisairaille. Suomessa on 44 muistiyhdistystä ja kaikissa näissä kaupungeissa on urheiluseuroja. Tavoitteena on luoda toimintamalli, jossa muistiyhdistys ja urheiluseura toteuttavat yhteistyössä muistisairaille liikunnallista toimintaa. Tunnettujen toimijoiden kautta muistisairaudet saavat näkyvyyttä ja muokkaavat asenteita niitä kohtaan.

Tarve

Helsingissä diagnosoidaan vuosittain noin 1 300 uutta muistisairasta. Lievästi muistisairaille ei ole aikaisemmin tarjottu kohdennettua liikunta- ja vertaistukiryhmää. Tutkimusten mukaan liikunta hidastaa toimintakyvyn heikkenemistä ja muistisairauden etenemistä. Aktiivisuus myös piristää, lisää ruokahalua ja parantaa unenlaatua. Lisäksi liikunta kohottaa mielialaa ja itsetuntoa, jolloin ehkäistään masennusta.

Toteutus                           IMG_0484

Helsingin Alzheimer-yhdistys ry

  • projektin vastuu: fysioterapeutti
  • vapaaehtoiset avustamassa ryhmissä
  • asiakkaiden hankinta ja ohjaus

HJK

  • liikunnanohjaus
  • tilat

Yhteisesti

  • tapahtumia Sonera Stadiumilla

Eloisa Ikä –avustusohjelma

Liikunnan iloa -hanke on osa Eloisa Ikä –avustusohjelmaa. Eloisa ikä on Sosiaali-ja terveysministeriön tukema avustusohjelma (2012–2017) ikäihmisten hyvän arjen puolesta. Ohjelman lähtökohtana ovat ikäihmisten omat voimavarat, vahvuudet, elämänkokemus ja näkemys omasta arjesta. Keskeisiä teemoja ovat ikäihmisten toimijuus, osallisuus ja yhteisöllisyys. Eloisa ikä -ohjelmassa kehitetään paikallisia yhteistyömalleja, joiden avulla vahvistetaan ikäihmisten hyvinvointia, tunnistetaan ikäihmisten arkea uhkaavat ongelmat ajoissa sekä autetaan jo ongelmia kohdanneita.

Ohjelmaa koordinoi Vanhustyön keskusliitto. Koordinoinnin tehtävänä on ohjelmassa mukana olevien järjestöjen kehittämistyön tukeminen ja järjestöjen keskinäisen yhteistyön vahvistaminen.

 Ota rohkeasti yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan!

Lisätiedot:
STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla_Sininen_RGB

Sofia Halme  RAY-EloisaIka-tunnus-kumppanit copy

puh. 044 765 3999 tai sofia.halme@alzhki.fi  

Valokuvia ryhmistä:

IMG_1364   IMG_1362   IMG_0118  

IMG_1318   IMG_0589

IMG_0109   IMG_0558

  IMG_0707

 

 

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann